13.03.2016
Недеља квалитета 2016

Фондација за културу квалитета и изврсност – FQCE, у сарадњи са Привредном комором Србије и уз подршку Министарства привреде – ресорног министарства за инфраструктуру квалитета, обележила је од 09. до 11. марта у ПКС значајни јубилеј – 25 година Недеље квалитета у Србији.

Уз учешће представника и аутора из земље и окружења, скуп је отворио господин Јован Петровић, помоћник министра у Министарству привреде, у име домаћина – ПКС присутне је поздравио мр Душан Стокић, а у име FQCE Владимир Трајковић, председник Фондације.

Бројним учесницима из земље и окружења - експертима из науке и привреде и еминентним стручњацима из области квалитета, на отварању скупа су се обратили и представници институција инфраструктуре квалитета из Србије, асоцијација и институција из Црне Горе, Хрватске...

 

Ова, 25. по реду, Недеља квалитета, обележена је доделом признања организацијама и појединцима који су својим активним учествовањем у активностима FQCE дали изузетан допринос на ширењу културе квалитета и пословне изврсности у Србији и Региону. Признања – захвалнице додељене су: Центру за квалитет Факултета инжењерских наука из Крагујевца; Центру за квалитет Машинског факултета Подгорица; Хрватском друштву менаџера квалитете и Асоцијацији за квалитет и стандардизацију Србије.

Стручни део скупа је био посвећен, пре свега, новинама и очекивањима од новог стандарда ISO 9001:2015 и његовом приближавању моделима пословне изврсности, односно паралели са одређеним критеријумима Националног – FQCE модела изврсности.

Активно учешће на скупу имали су и припадници Војне контроле квалитета. На скупу је презентован рад на тему „Програм контроле као елемент техничке спецификације“  аутора Томислава  Ђорђевића.